Koffie
Wij maken de beste verse ambachtelijke “specialty” koffies en hebben de kennis en de contacten met koffieboeren om dat te doen. De smaak van het uiteindelijke kopje koffie begint al bij het verbouwen van de unieke arabica bonen. De boer is hier van groots belang daarna wordt samen met de koffiebrander de bonen op ‘slow roast’ wijze gebrand. Zo behouden de bonen de beste aroma’s. Zodra de bonen gebrand zijn, gaan wij ermee aan de slag en worden de espressomachine en de malers hierop perfect afgesteld zodat u uw kopje koffie op de hoogste kwaliteit en met de beste smaak geserveerd krijgt.

Thee
Belangrijk voor de keuze van onze thee is de achtergrond van de theeplantage. Het theemoment is een geniet moment waar wij u graag willen verrassen. Naast onze vaste selectie bieden we regelmatig speciale soorten aan die slechts in kleine hoeveelheden voorradig zijn. Hoe kunt u een goede thee herkennen? Een goede thee gedijt langzaam en kan meerdere malen overschonken worden met water van de juiste temperatuur.


Het doel van Little Cup of Coffee?
Het is onze missie om consumenten te informeren, inspireren en enthousiasmeren voor specialty coffee en thee. Wij delen onze bronnen en geheimen, we geven tips die ervoor zorgen dat uw koffie en thee beter smaakt.

Na een uitvoerige screening, proefbranding en cupping van iedere lot maken we onze keuze. Door zo min mogelijk soorten met elkaar te mengen en het eindproduct in gedachten bepalen we ons brandprofiel. Door op het juiste moment onze koffiebonen uit de brander te halen realiseren wij een maximaal resultaat dat zich vertaald in een perfecte balans van aroma, zoetheid, rinsheid, body, bitterheid en mooie nasmaak. Iedere dag weer.